5 snabba frågor!

Här ställer vi 5 snabba frågor till organisationer och stödsidor som arbetar med unga och psykisk ohälsa. Alla får samma frågor, men svaren är desto mer varierade.  Nu har frågorna landat hos:

Jens Malmström, verksamhetsansvarig på Killfrågor.se

  • Vad arbetar ni med?
Vi chattar och mejlar med killar eller de som känner sig som killar i åldrarna 10-18 år. Hos oss är de anonyma och får prata om vad de vill. Vi bemöter alla som individer men är medvetna om att det finns normer kring hur killar ska vara, och våra volontärer har utbildning i att förhålla sig till detta i samtalen.
 
  • Vad brukar ni få för respons?

Killar är oftast väldigt nöjda och glada över att kunna prata av sig, bolla eller få svar på sin fråga. Många upplever att det finns mycket stöd för tjejer men mindre för dem.  Generellt är de flesta vuxna positiva till det vi gör, även om det känns nytt för en del att killar behöver prata.

  • Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag älskar att stötta volontärer att utvecklas och i sin tur stötta våra besökare. Jag får ta del av många fina möten, och även vara en del i en positiv samhällsutveckling där killars behov av samtal normaliseras.

  • Ett bra råd ni gärna ger ungdomar?

Fortsätt att sätta ord på det du tänker och känner med någon du litar på, det är ofta bästa sättet att må bättre och hantera svåra situationer. 

  • En mening som ni vill peppa ungdomar med.

Du är fri att tänka och känna vad du vill och vara den fantastiska person du är och vill vara (så länge du inte skadar någon annan såklart).